یکی از مشکلات شایع پیش آمده برای لپ تاپ های امروزی، مشکل آبخوردگی و ورود مایعات به این دستگاههاست. این اتفاق که غالباً به سبب بیمبالاتی و بیاحتیاطی کاربران اتفاق میافتد، سبب نفوذ مایعات به بدنه لپ تاپ و سولفاتی شدن قطعات آن میگردد. در این شرایط، اگر آب به درون کیبورد و لایه های تشکیل دهنده آن نفوذ یابد احتمالاً تمامی دکمه های کیبورد به دلیل short شدن یا همان اتصال کوتاه، دچار نقص و اختلال در عملکرد خواهند شد.
با توجه به این شرایط تنها راهکار موجود جهت رفع اشکال پیش آمده، تعویض کیبورد است که این کار نیز غالباً به دلیل پرس بودن کیبورد و احتمال آسیب رسانی به دستگاه امکان پذیر نمیباشد. توصیه میشود در صورت آبخوردگی لپ تاپ، بلافاصله دستگاه را خاموش کرده و در اسرع وقت به یکی از مراکز مجاز در حوزه تعمیر لپ تاپ مراجعه نمایید. (به هیچعنوان از حرارت برای خشک کردن لپ تاپ استفاده نکنید. آب و رطوبت واردشده به لپ تاپ را با یک پارچهی نرم خشک کرده و در اسرع وقت به مراکز تعمیر لپ تاپ مراجعه نمایید).
در صورتی که آب یا هر مایع دیگری بر روی کیبورد لپ تاپ شما ریخته شود میبایست بی فوت وقت و بلافاصله لپ تاپ خود را خاموش نمایید و برق و باطری آن را خارج کنید. پس از آن بدون وارد کردن هیچگونه فشاری با یک پنبه (یا هر جذبکنندهی خوب دیگری)، آب اضافی روی کیبورد را جذب نمایید. (توجه داشته باشید که تحت هیچ شرایطی نباید از سشوار برای خشک کردن لپ تاپ استفاده کرد زیرا فشارِ هوای سشوار علاوه بر آسیبرسانی به دکمههای کیبورد سبب هدایت آب به دیگر نقاط لپ تاپ شده و سولفاتی شدن قطعات را موجب میشود).
پس از آن تا ۲۴ ساعت لپ تاپ را بدون هیچ اقدام دیگری کنار بگذارید. پس از گذشت ۲۴ ساعت لپ تاپ خود را روشن نمایید. (این کار در شرایطی توصیه میشود که آبخوردگی لپ تاپ و میزان رطوبت وارده کم باشد. در غیراینصورت میبایست هر چه سریعتر جهت سرویس تخصصی دستگاه به مراکز تعمیر لپ تاپ مراجعه نمایید). در صورتی که لپ تاپ شما روشن نشد آن را برای سرویس به یکی از مراکز مجاز تعمیرات لپ تاپ ببرید.
در صورت آبخوردگی لپ تاپ نخستین توصیه، جدا کردن باتری لپ تاپ، در کسری از ثانیه است. این کار به پیشگیری از سوختن قطعات کامپیوتر کمک میکند.
هر گونه کابل USB اعم از موس، هارد اکسترنال، آداپتور لپ تاپ و… که به لپ تاپ متصل شده اند را خارج نمایید. این کار را سریع و بلافاصله پس از خارج کردن باتری لپ تاپ انجام دهید.
توصیه دیگر در صورت آبخوردگی لپ تاپ، خشک کردن لپ تاپ با هوای آزاد است. اگر میزان مایع وارد شده به لپ تاپ کم است، – مثلا تنها چند قطره است- میتوانید برای خشک کردن لپ تاپ از سشوار کمک بگیرید. از باد متوسط سشوار کمک بگیرید و لپ تاپ را خشک کنید. از نزدیک کردن باد گرم سشوار به لپ تاپ خودداری نمایید. باد گرم سبب خرابی قطعات میگردد.
اگر مایع بطور سطحی وارد لپ تاپ شد، می توانید با استفاده از دستمال های چند لایه و چند تکه چوب نازک (ترجیحا خلال دندان) شروع به خشک کردن آب وارد شده در لپ تاپ نمایید.
در صورت آبخوردگی لپ تاپ میتوانید صفحه کلید لپ تاپ را خارج کرده و سطح زیرین آن را خشک کنید. اگر میزان آب وارد شده به لپ تاپ کم است، کیبورد را خارج کنید و زیر کیبورد را خشک کنید. برای اطلاع از شیوه این کار میتوانید روی جستجوهای اینترنتی حساب باز کنید. در غیراینصورت به مراکز تعمیر لپ تاپ مراجعه نمایید.
اگر میزان مایع وارد شده به لپ تاپ بالاست، میتوانید از الکل استفاده کنید تا مایعات موجود در لپ تاپ، به کمک الکل ۹۹ درصد از بین بروند. برای این کار یک جعبه و یا ظرف بزرگ انتخاب کنید. ظرفی که لپ تاپ بتواند به راحتی وارد آن شود. میزان الکل مورد نیاز را در جعبه و یا ظرف بریزید و لپ تاپ را چند دقیقه درون آن قرار دهید و شروع به چرخاندن آن نمایید تا الکل به تمام قسمت های وارد شود.
در صورت آبخوردگی لپ تاپ گزینهی پیشنهادی آخر ما جدا کردن قطعات دستگاه است. اگر میزان آب وارد شده به دستگاه بالاست، احتمالا نیاز به جدا کردن قطعات لپ تاپ باشد. در این شرایط قطعات لپ تاپ جدا شده و برای مدت زمانی به همین شکل باقی میمانند تا رطوبت موجود در آنها خشک شود.