در مقاله ی حاضر قصد داریم روش تشخیص و حل مشکلات مربوط به تاچ پد لپ تاپ ها را آموزش دهیم .
تاچ پد در لپ تاپ ها همان نقشی را بازی می کند که ماوس روی pc ها بازی می کند. شما با استفاده از تاچ پد می توانید صفحات نمایش داده شده روی لپ تاپ را اسکرول کنید و در تمام صفحه گشت و گذار کنید. با استفاده از تاچ پد نقطه ای را که روی پنجره نمایش داده شده، انتخاب می کنید و محتواهای نشان داده شده را دنبال می کنید. گاهی اوقات تاچ پد لپ تاپ آن گونه که باید عملکرد صحیحی را نشان نمی دهد و برخی موارد نیز تاچ پد به کلی از کار می افتد و شما ناگزیر به اتصال ماوس به لپ تاپ می شوید. خوب در این صورت می بایست برای حل مشکل به تعمیر کار لپ تاپ مراجعه کنید؛ اما قبل از این کار نکته هایی که در ادامه آموزش داده می شود را از نظر بگذرانید تا شاید با همین نکات مشکل تاچ پد برطرف شود.
راه حل اول : پاک کردن تاچ پد
با استفاده از یک پاک کننده ی آمونیاکی و یا پاک کننده های بسیاری که در بازار الکترونیک موجود است، تاچ پد لپ تاپ تان را پاک کنید. شاید در اثر استفاده از لپ تاپ و کشیدن مداوم انگشت ها روی تاچ پد، برخی مواد چسبان به تاچ پد چسبیده باشد و مانع از تماس مستقیم انگشت با تاچ پد شود. گاهی اوقات، کرمی که روی دست مالیده اید و یا لوسیون ها و چربی غذاها می تواند مانند فیلمی نازک روی تاچ پد بنشیند و مانع از حس شدن حرکات و سوییپ های صورت گرفته روی آن شود.
راه حل دوم : Hard Boot
گاهی اجرای برنامه ها و فرآیندهایی که آنها را مداوما روی پردازنده ی لپ تاپ اجرا می کنیم، باعث می شود که بیشترین مصرف پردازنده به سمت آنها معطوف شده در نتیجه تاچ پد نتواند از فضایی برای اجرای فرامین کاربر بهره مند شود. در این صورت با کشیدن انگشت روی تاچ پد، تفاوتی در حرکت نمایه ی ماوس روی صفحه نمایش اتفاق نمی افتد.برای حل این مشکل تنها می بایست لپ تاپ را شات داون کنید و بار دیگر آن را روشن کنید. با این کار بوت خالی شده و سیستم عامل می تواند مقداری از ظرفیت پردازنده را برای تاچ پد و وظایف محوله به این سخت افزار اختصاص دهد. اگر شما اقدام به پاک کردن تاچ پدی که کار نمیکند کردید و تاچ پد باز هم پاسخگو نبود، لپ تاپ را شات داون کرده و بار دیگر آن را راه اندازی نمایید.
راه حل سوم: تنظیمات کلید گرم(HotKey)
گاهی ممکن است سهوا و به دلیل فشردن کلید گرم تاج پد واقع بر روی کیبورد، تاچ پد را از کار انداخته باشید. برای اطمینان از اینکه مشکل از Disable شدن کلید گرم تاچ پد نیست، به کلیدهای F که در نوار بالایی کیبورد شما است نگاهی بیندازید. روی یکی از این کلیدها تصویری از تاچ پد قرار دارد. عموما آیکن تاچ پد روی کیبورد به فرم یک صفحه ابریشمی است. حال کلید Fn را نگه داشته و کلید تاچ پدی را که از بالای کیبورد آن را یافته اید فشار دهید. با این کار تاچ پد فعال می شود. اگر با فشردن کلید گرم تاچ پد، مشکل بر طرف نشد و تاچ پد همچنان به فرمان ها پاسخ نمی دهد، تمام لوازم جانبی متصل به لپ تاپ اعم از داک ها و USB ها را از آن خارج سازید.
راه حل چهارم: فعال سازی تاچ پد
برای به دست گرفتن کنترل کار، ماوس USB را به لپ تاپ خود متصل کنید و سپس از طریق مسر زیر نسبت به فعال سازی تاچ پد اقدام کنید:
قدم اول : از منوی آغازین، Start را کلیک کنید.
قدم دوم: روی Control Panel کلیک کنید.
قدم سوم: روی Hardware and Sound کلیک کنید.
قدم چهارم: روی گزینه ی Device and Printers کلیک کنید.
حال به دنبال گزینه ی TouchPad و یا TrackPad که زیر این دسته قرار دارد بگردید. باید به خاطر داشته باشید که در برخی لپ تاپ ها تاچ پد به عنوان ماوس معمولی شناخته می شود. به دنبال علامت “X” و یا “! ” که در کنار تاچ پد نمایش داده شده، بگردید. اگر کنار تاچ پد این علایم را دیدید باید بدانید که تاچ پد شما غیرفعال شده است. برای فعال سازی آن روی آیکن تاچ پد راست کلیک کنید و گزینه ی Enable را کلیک کنید. به جای فعال کردن تاچ پد از این طریق می توانید، روی “Scan for Hardware Changes ” کلیک کنید تا درایور مخصوص تاچ پد لپ تاپ شما بار دیگر فعال شود. حال روی Yes کلیک کنید و پنجره ی پیغام تنظیمات سیستم را ببندید.
راه حل پنجم: تنظیم حساسیت تاچ پد
برای آن که بتوانید حساسیت تاچ پد را تنظیم کنید از طریق مسیر زیر اقدام نمایید:
قدم اول : روی Start کلیک کنید.
قدم دوم: روی Control Panel کلیک کنید.
قدم سوم: روی Hardware and Printers کلیک کنید.
قدم چهارم : روی Mouse کلیک کنید.در پنجره ی مشخصات نشان داده شده برای ماوس، روی Buttons کلیک کنید. حال روی فلشی که به سمت هدر Devices اشاره می کند، کلیک کنید.
قدم پنجم: روی Double-click Speed کلیک کنید تا بتوانید میزان سرعت پاسخ به تماس انگشت با تاچ پد را تنظیم نمایید. حال برای تنظیم کردن میزان حساسیت تاچ پد مسیر زیر را طی کنید:
راه حل ششم: نصب درایور جدید
این امکان نیز وجود دارد که درایور تاچ پد لپ تاپ شما به درستی نصب نشده باشد و یا دچار مشکل شده باشد. برای نصب درایور درست برای تاچ پد خود مسیر زیر را طی کنید:
اگر بعد از امتحان تمام راه حل های بالا، تاچ پد هنوز هم کار نمی کند احتمالا مشکل تاچ پد سخت افزاری است و برای حل مشکل باید به تعمیرکار لپ تاپ مراجعه نمایید.