بسیاری از تولیدکنندگان کامپیوتر ازهاردهای HDD (Hard Disk Driver) به SSD (Soild-State Driver) که کوچکتر ، سریع تر و بدون قطعات محرک که ممکن است نقصی در آن پیش بیاید روی آورده اند. SSDها نیز خود دارای ایراداتی هستند. اگر در استفاده از SSD احتیاط به عمل بیاورید مطمئن باشید که تا جای ممکن ، می توانید از آن استفاده کنید.
SSD بر پایه فلش می باشد به این معنا که اجزای آن محرک نیست ( نوشتن و پاک کردن داده ها در آن الکترونیکی می باشد) خوشبختانه با تکنولوژی مدرن شما قادرید تا حجم باور نکردنی از داده ها را بدون نگرانی از اینکه دیسک بشکند و یا درایو خراب شود را روی SSD بنویسید. سال گذشته روی چندین درایو SSD آزمایشاتی صورت گرفت که بیش از ۲پتابایت داده بروی آن بدون هیچ مشکلی نوشته شد. تحقیقات نشان می دهد با کاهش تعداد گردش برای خواندن و نوشتن به صورت تکنیکی طول عمر آن افزایش می یابد. شما می توانید با رعایت برخی نکات مطمئن شوید که از درایو SSD مدت زمان بیشتری استفاده کنید:
SSDها از HDD نسبت به سرما و گرما مقاوم تر می باشند. برای مثال HyperX 3KMLC SSD در حین کار دارای رنج دمایی ۰°C تا ۷۰°C می باشد در حالیکه Western Digital Black HDD بین ۵°C تا ۵۵°C می باشد. دمای قابل قبول در حین ذخیره سازی برای HyperX 3KMLC SSD ، -۴۰°C تا ۸۵°C و برای Western Digital Black HDD بین -۴۰°C تا ۷۰°C می باشد.
همانطور که گفته شد SSD دما بالا را برای مدت زمان طولانی می تواند تحمل کند. اما گذاشتن یک SSD در حال ذخیره سازی برای تمام طول تابستان در آریزونا و یا در سرمای زمستان Minnesota برای درایو خوب نمی باشد.
نوسان زیاد دما برای هیچ یک از دستگاه های الکترونیکی خوب نیست و باید میزان نوسانات دما را کم کنید. جالب است بدانید که دما روی SSD که در آن اطلاعات ذخیره می شود ، می تواند داده ها را تحت تاثیر قرار دهد.
بیشتر افرادی که برای کارهای روزانه و اولیه از SSD استفاده می کنند نیازی به نگرانی ندارند، ولی کاربران کسب و کار و کسانیکه حجم زیادی داده برای مدت طولانی ذخیره می کنند ( مثل طراحان و عکاسان) باید در هنگام ذخیره سازی داده ها مراقب باشند که SSD زیاد داغ نشود،که باعث از بین رفتن داده ها می شود.
قطعی برق می تواند باعث خرابی هریک از قطعات کامپیوتر شود و SSDها نیز از این قاعده مستثنی نمی باشند. اگر منبع تغذیه در حین نوشتن قطع شود در بهترین حالت امکان از دست دادن داده ها و در بدترین حالت امکان از بین رفتن درایو وجود دارد.
در سال ۲۰۱۳ محققان نتایج مطالعاتی را منتشر کردن که بر پایه ی این مطالعات ، عمده ی داده ها بعد از قطعی برق می توانند از بین بروند. سوالی که مطرح می شود این است که چطور می توان مانع از قطعی برق شد؟!
یکی از ساده ترین و راحت ترین راه حل ها استفاده از UPS می باشد. Ups مثل یک محافظ نوسان با باتری می باشد که با وصل کردن دستگاه های خود به آن ، در صورتیکه برق قطع شود باتری توان لازم برای تمام شدن فرآیند نوشتن را فراهم می کند و با خاموش کردن کامپیوتر می توان مانع از بین رفتن اطلاعات شوید.
اگرچه چرخه ی خواندن و نوشتن به ندرت باعث مشکل می شود، اما با انجام چند کار می توانید مانع از مشکلات احتمالی شوید. از جمله کارهایی که می توانید انجام دهید، آزاد گذاشتن درایو تا جایی که ممکن است و در تکنولوژی به این تکنیک “Wear Leveling” می گویند.
در صورتیکه به شکل صحیح از SSD حفاظت و استفاده کنید، توقع عملکرد مطلوب تر و طول عمر بیشتری را نسبت به دیگر قطعات کامپیوتر می توان داشت.