این مسئله که کدام پردازنده را برای کامپیوتر و یا لپ تاپ خود انتخاب کنید تا قدرت آن را افزایش دهید بسیار آسان است، اما تصمیم شما برای انتخاب ممکن است تحت تاثیر قیمت تمام شده دستگاهی که قصد خرید آن را دارید قرار بگیرد. در واقع، پردازندههای Core i3 ارزانتر هستند، اما عملکرد ضعیفتری دارند، و یا اینکه ممکن است شما پردازندههای Core i5 را انتخاب کنید که برای پردازشها چندکاره و کارهای گرافیک پیشنهاد میشود. برای اینکه انتخاب هوشمندانهتر و صحیحتری در این زمینه داشته باشید به تفاوتها و ویژگیهای هر یک از این مدلها که در زیر بیان شده توجه کنید.
هر یک از این پردازندهها چند هسته دارند؟
مدل Core i3 دو هستهای است، اما شما ممکن پردازندههای قدیمیتر اینتل Core i3 – ۳۱۳۰M را در یک کامپیوتر هم قیمت با کامپیوترهای با پردازنده جدیدتر Core i3- 4012Y مشاهده کنید، پس باید به این موضوع را نیز در هنگام خرید توجه داشته باشید. آخرین مدل پردازندههای i3 مدل ۵۰۲۰U است که نسل پنجم پردازندههای Broadwell است.
پردازندههای Core i5 به طور معمول شامل چهار هسته هستند، اما مواردی در این مدل نیز هست که شامل دو هسته باشد.
کش بیشتر
پردازندههای i5 سرعت کلاک بالاتر و کش بزرگتری دارند، بنابراین کارهای تکراری در آن ها سریعتر انجام میشود. برای مثال زمانی که شما در یک فایل صفحه گسترده یک عدد را تغییر میدهید، عملیات محاسبه بلافاصله انجام میشود. پردازندههای i3 با کش های L3 از ۳ مگابایت تا ۴ مگابایت موجود هستند، این در حالی است که پردازندههای i5 حتی تا ۶ مگابایت کش را پشتیبانی میکنند.
Turbo Boost
این ویژگی به کاربران این امکان را میدهد که پردازندههای خود را اورکلاک کرده و آنها را با سرعت بالاتر از سرعت کلاک پایه اجرا کنند، اما این در موقعیتی است که تنها یک یا دو هسته نیاز است. ویژگی Turbo Boost در بیشتر پردازندههای i5 یافت میشود که این پردازندهها را قادر میسازد تا هستهها را از ۱٫۹ گیگاهرتز تا ۲٫۹ گیگاهرتز کلاک کنند.
Hyper-Threading
این ویژگی به طور مجازی تعداد هستههای پردازنده را افزایش میدهد. با استفاده از تکنولوژی چند رشتهای (multithreading) کارایی در کارهای چند رشتهای افزایش یافته و کاربران میتوانند چندین برنامه را به طور همزمان اجرا کنند، همچنین کارهای دیگری مانند عملیات چند رسانهای و وب گردی نیز از مزایای این تکنولوژی استفاده میکنند. Hyper-Threading با پردازندههای دو هستهای Core i5 و همچنین i3 کار میکنند، و آن ها را طوری میسازند که مانند تراشههای ۴ هستهای عمل کنند.
گرافیک مجتمع (Integrated Graphics)
گرافیکهای کیفیت بالای اینتل، همراه با نسل Westmere پردازندههای هستهای معرفی شدند. این یک تغیر مورد نیاز بود، زیرا گرافیکهای مجتمع قبلی درون پردازنده ساخته نشده بودند، بلکه درون تراشههای برد اصلی ساخته شده بودند.
پردازندههای قدیمی Sandy Bridge دارای گرافیکهای DX10-compatible کیفیت بالای ۲۰۰۰/۳۰۰۰ اینتل هستند، در حالی که پردازندههای قدیمی Ivy Bridge دارای گرافیکهای DX11-compatible کیفیت بالای ۲۵۰۰/۴۰۰۰ اینتل هستند. گرافیکهای جدید DX11-compatible کیفیت بالای ۴۲۰۰/۴۴۰۰/۴۶۰۰/۵۰۰۰ اینتل در پردازندههای Haswell-based یافت می شوند، این در حالی است که آخرین گرافیکهای کیفیت بالای ۵۵۰۰/۶۰۰۰ اینتل و گرافیکهای ۶۱۰۰ در پردازندههای Broadwell-based یافت میشوند.