یکی دیگر از مطالبی که در زمینه ی تعمیر لپ تاپ کاربرد فراوان دارد و مورد اهمیت واقع می شود ، ریبال کردن چیپ است . در ابتدای مطالب میخواهیم راجع به این موضوع و اصطلاحات ریبال کردن چیپ اطلاعاتی را در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهیم .
سه عبارت Resold ، Reball ، Rework در چیپ و مشکلات آن بسیار کاربرد دارند . در حال حاضر به سراغ معرفی این کلمات می رویم .
Resold
در واقع این کلمه به معنای حرارت دادن و یا گرما دادن زیاد به چیپ در حدی که پایه های قلع ان آب شود و پایه ها به طور کامل از روی برد سر بخورند می باشد . البته توجه داشته باشید که تکان دادن چیپ بر روی برد بسیار کار حساسی می باشد چرا که با کوچکترین اشتباه ممکن است مشکلات جبران ناپذیری برای برد بوجود بیاید . از فواید این کار میتوان گفت که در بعضی از مواقع پایه ها قلع بر روی برد نمی شیند و با برد اتصال ندارد و یا بر اثر لحیم سردی و یا بر اثر ضربه از برد فاصله گرفته اند و با این کار پایه ها دوباره بر روی به اصطلاح نشسته و اتصال برقرار می شود . لازم به ذکر است که برای انجام این کار حتما از مایع فلکسی استفاده کنید و برای اطلاع از اینکه ماییع فلکسی چیست ، به مطلب تجهیزات لپ تاپ سری بزنید .
Reball
از اصلی ترین فعالیت هایی که بر روی چیپ صورت میگیرد ، میتوان به ریبال چیپ اشاره کرد . در ابتدا بهتر است یک تعریف کلی از ریبال داشته باشیم . به صورت کلی میتوان گفت که گرما دادن به چیپ و برداشتن چیپ از روی برد توسط دستگاه های موجود و همچنین تمیز کردن سطح برد با هویه و مایع فلکسی و در ادامه تمیز کردن سطح چیپ که به معنای برداشتن توپ های قلع (پایه ها) با هویه + شیلد + خمیر فلکسی می باشد و پس از تمیز کردن سطح چیپ ، به سطح چیپ تمیز شده کمی خمیر فلکسی کشیده و شابلون مورد نظر را بر روی چیپ قرار می دهیم . در این مرحله چیپ را در دستگاه فیکسچر ثابت می کنیم . در این قسمت باید سایز توپ های قلع را با تکیه به اطلاعات قبلی و و یا حتی خواندن شماره ی روی شابلون انتخاب کرده و به صورت آهسته بر روی چیپ بریزیم . دقت داشته باشید که سوراخ های شابلون باید با توپ پر شود .
پس از ریختن توپ بر روی چیپ ، به صورت دو مرحله باید به چیپ حرارت دهیم . در مرحله اول باید به صورت خیلی ملایم و درست به چیپ حرارت دهیم و پس از کسب اطلاع از آب شدن پایه های یک ردیف ، به سراغ ردیف بعدی میرویم و این کار تا اتمام تمامی سطح چیپ صورت میگیرد . پس از اتمام حرارت در مرحله اول ، فورا به چیپ خمیر فلکسی اضافه کرده و بدون جدا کردن شابلون ، حرارت دوم را شروع میکنیم .
در این مرحله دمای هیتر را کمی بالاتر می بریم و با دقت بیشتری به چیپ حرارت می دهیم .دقت داشته باشید شدت باد هیتر را در حالت کم ، کمی رو به بالا تنظیم نمایید . پس از گرما دادن و آب شدن قلع ها هیتر را خاموش کرده و شابلون را بلافاصله و به آرامی از چیپ جدا میکنید .
دقت داشته باشید که در حین حرارت دادن به چیپ نباید به مدت زیادی بر روی یک قسمت متمرکز شوید زیرا ممکن است خود چیپ آسیب ببیند . فقط قدری حرارت بدهید که پایه ها آب شوند و شما باید به صورت چشمی و تجربی آب شدن پایه ها را متوچه شوید .
پس از جدا شدن شابلون از چیپ ممکن است تعدادی توپ افتاده باشد که در آن صورت به شکل دستی توپ ها را قرار داده و حرارت می دهید . پس از اتمام این مرحله چیپ را با تینر خوب شستشو دهید و چک کنید که مشکلی در پایه ها نباشد .در اینجا ریبال کردن چیپ به پایان می رسد .
Rework
این عمل پس از ریبال کردن چیپ می باشد . قرار دادن چیپ بر روی برد پس از ریبال کردن چیپ Rework نام دارد .دقت داشته باشید که جهت چیپ را از یک سمت و جانمایی آن از چهار سمت در کادر سفید رنگ درست انجام شود .زیرا در غیر این صورت چیپ بر روی برد به خوبی قرار نمیگیرد و ممکن است اتصالی برقرار نشود . در حین انجام کار استفاده از خمیر فلکسی فراموش نشود .
بهتر است به ادامه ی مطلب ریبال کردن چیپ توجه فرمایید .
توجه داشته باشید که در اصطلاح ، Reballفقط برای چیپ ها استفاده میشود ولی کلمه ی Resoldدر مورد ای سی و سایر المان های دیگر به کار می رود .
انجام این کار نیازمند تجربه و مهارت کافی می باشد . علاوه بر آن داشتن تجهیزات به روز و حرفه ای سبب میشود این کار بهتر صورت گیرد و این ها مواردی است که باید به آنها دقت و توجه کرد .