مایکروسافت ادعا میکند ویندوز ۱۰ آخرین بهروزرسانی از سیستمعامل محبوب ویندوز خواهد بود که شما ممکن است به آن نیاز داشته باشید. بهنظر میرسد چنین ادعایی در دنیای کنونی با سیر تحول سریع قابلیتهای نرمافزاری مبالغهآمیز باشد. با این حال چند قابلیت جدید در ویندوز ۱۰، دغدغه کاربران رایانه را از نظر تغییرات مداوم محیط سیستمعامل و تلاش مداوم برای عقب نماندن از فناوریهای جدید را کاهش داد . طرح جدید مایکروسافت این است که به جای تغییر و ارایه نسخه جدید ویندوز، به روزرسانی های آخرین نسخه را بهصورت مستمر پیگیری کند.
یکی از تغییرات محسوس در ویندوز ۱۰، مرورگر جدید اسپارتان است. این مرورگر جدید از یک موتور نمایش وب جدید داخلی که از آن بهعنوان (Edge) یاد میشود استفاده میکند. اسپارتان در ویندوز ۱۰ بهعنوان مرورگر پیشفرض روی رایانه و تلفنهمراه سرویس میدهد.
ویژگی امنیتی دیگر که از ویندوز انتظار میرود، ممانعت سختگیرانهتر در مقابل نصب نرمافزارهای کاربردی نامطمئن است. ویندوز ۱۰ نصب برنامههای کاربردی غیرقابل اطمینان روی سیستم را مسدود میکند ویندوز ۱۰ در واقع پشتیبانی سیستم عامل از احراز هویت بیومتریک را فراهم می کند که با استفاده از صورت، اثر انگشت، عنبیه ی چشم و یا… اقدام به بازکردن قفل دستگاه شما می کند. با استفاده از این تکنولوژی، شما خیلی امن تر می توانید به اطلاعات، برنامه ها، داده ها و یا حتی وب سایت ها و سرویس های مختلف دسترسی داشته باشید. این روش دیگر مشکلات رمز عبور قدیمی را ندارد که گاهی فراموش می شد، هک می شد، و یا برای به خاطر سپردن آن مجبور می شدید که آن را جایی بنویسید و با خود داشته باشید که امنیت آن را بسیار در معرض خطر قرار می داد.
SmartScreen اولین خط دفاعی در برابر حملات فیشینگ و وب سایت هایی است که سعی به سرقت هویت و اطلاعات شخصی دارند. با استفاده از این سیستم پیشرفته، وب سایت ها و حتی نرم افزار ها را برای بررسی تهدیدات بالقوه مورد بررسی قرار می گیرد.
Windows Defender حفاظت کننده ی قدرتمند که به طور مداوم به روز می شود، از سیستم عامل در برابر نرم افزار های مخرب محافظت می کند. با استفاده از یک سرویس ابری، به داده ها از طریق یک میلیارد دستگاه نفوذ می کند تا نرم افزار های مخرب را به سرعت شناسایی و نابود کند.
یکی دیگر از موضوعات چالشبرانگیز در خصوص امنیت ویندوز ۱۰، سکوی مشترک این نسخه سیستمعامل بین رایانههای رومیزی و دستگاههای موبایل همچون تلفنهای هوشمند است. بهرغم مزیتهای بیشماری که برای یکسانسازی این دو پلتفرم وجود دارد، اما از نظر امنیت اطلاعات، این اتفاق چندان هم بدون هزینه نخواهد بود.
در ویندوز ۱۰، هنگامی که یک حساب کاربری به یک کودک اختصاص داده می شود، این حساب کاربری ویژگی های ایمنی بیشتری را به ارمغان می آورد. ویژگی family features، وب سایت هایی که مخصوص بزرگسالان است را مسدود می کند، مدت استفاده ی کودک از دستگاه را کنترل می کند، برنامه ها و بازی های نامناسب را مسدود می کند، و گزارش فعالیت را در اختیار والدین قرار می دهد. همچنین مایکروسافت به زودی قابلیتی را اضافه خواهد کرد تا والدین خرید هایی که توسط حساب کاربری کودک صورت می گیرد را کنترل کنند.
بالاخره به نظر میرسد که ویندوز ۱۰ قصد دارد به اغلب نگرانیهای امنیتی در مورد کمبودها و نقایص سیستم عاملها پایان دهد. اگرچه این ویژگیها امنیت سیستم عامل را بهبود داده و کارآیی آن را افزایش خواهند داد، اما هنوز روشن نیست که تجربه واقعی کاربران در این مورد چه خواهد بود.